Start praten

Livet er kjipt. Sånn er det bare. Men så går det kjipe over. Hvor lang tid det tar før det går over, og hvor vondt det gjør varierer. Det varierer fra person til person og fra gang til gang. Du vet hvordan ting er morsommere sammen med andre? Hvordan man ler mer når andre er i nærheten? Sånn er det med andre ting også. Kjipe ting blir lettere av å dele dem. Man trenger ikke alltid trøst eller råd, eller noe annet. Bare å få det ut. Det er som regel bedre enn å sitte med ting alene.

Har du noen i livet ditt du kan snakke om alt som er vanskelig med? Eller er det noen ting du ikke deler med noen andre? Vil du at dine kompiser skal si til deg hvis de har det kjipt? Ville du tatt deg tid til dem hvis du fikk muligheten? Hvis svaret på det er «ja» så vil nok de gjøre det samme for deg. Det er på tide å starte praten. Det begynner med deg! 

Hvorfor gjør vi dette?

Hvert år er det mer enn 500 mennesker i Norge som tar sitt eget liv. Blant dem er det mer enn dobbelt så mange menn som kvinner. Det er flere gutter en jenter som dropper ut av skolen. Det er flere menn enn kvinner som utvikler rusmisbruk og voldelig atferd. Samtidig er det færre menn som blir diagnostisert med angst og depresjon. Psykiske problemer hos menn blir ikke like lett oppdaget. De får ikke den hjelpen de trenger eller så kommer hjelpen svært sent. Skal det virkelig være sånn? Og hvorfor har det blitt sånn?

Del gjerne #startpraten på sosiale medier!

TAKK TIL
Prosjektets faggruppe och referansgruppe som har laget underlaget for filmens innhold og dermed dens verdi.

Yasin Sadeghi, Vegard Kristoffersen, Markus Førli, Vetle Skrede, Fredrik Opseth og Sivert Moe som har deltatt i fimen og lagt ned en fantastisk innsats!

Produksjonsfirmaet Sheriff og Anita AA. Enersen